Blog Post

Koptelefoon én gehoorbescherming – Betere noise cancelling bestaat niet!

Op bouwplaatsen, werkplaatsen en productiehallen schalt de radio vaak keihard uit de speakers om het lawaai van de machines te overstemmen. Daar wordt niet iedereen even blij van. Herkenbaar? Met de koptelefoons van Aftershokz kun je alles tegelijk. En je gehoor beschermen tegen lawaai én muziek luisteren of bellen. Ondertussen blijven gesprekken met je collega’s te verstaan en blijf je waarschuwingsgeluiden op de werkvloer goed horen.

Hoe het werkt

Aftershokz koptelefoons werken via bone conduction (botgeleiding). Met deze techniek komt het geluid niet binnen via je gehoorkanaal maar bereiken de geluidstrillingen het binnenoor via de jukbeenderen (cheek bone). Deze koptelefoon draag je niet in of over je oren maar plaats je op je jukbeenderen vlak voor je oren. Perfect voor mensen die graag muziek luisteren en de oren vrij willen houden. Dus ook vrij om gehoorbescherming te dragen tegen het lawaai op je werkplek.

Ontworpen voor veiligheid

Aftershokz heeft de botgeleidingstechnolgie geperfectioneerd. Hierdoor kun je genieten van een dynamisch stereo geluid zonder dat je iets in of over je oren hoeft te hebben. Moeilijke en kostbare ingrepen om verschillende typen elektronica en speakers in de otoplastieken in te bouwen zijn hierdoor verleden tijd. De koptelefoon is ontworpen voor veiligheid en het frame wordt achterlangs gedragen, ideaal in combinatie met persoonlijke beschermingsmiddelen zoals gehoorbescherming en een helm of laskap.

Vrij bewegen

Het titanium frame van de Aftershokz is draadloos, superlicht en buigzaam. De koptelefoon is stevig gepositioneerd op je jukbeenderen zodat je vrij kunt bewegen. Het probleem van oortjes die uit je oren vallen is hiermee verleden tijd! De koptelefoons hebben een lange batterijduur waardoor je de hele dag kan luisteren. Bovendien zijn ze waterbestendig voor werkzaamheden in elk weertype, of vochtwerend tegen bijvoorbeeld zweet. Hard werken was nog nooit zo leuk!

Kraakheldere gesprekken

Wil je telefonisch goed bereikbaar zijn? Achtergrondlawaai is geen probleem meer om een telefoongesprek te kunnen horen. Het lawaai van je werkplek wordt gedempt door de gehoorbescherming en met de Aftershokz bel je probleemloos en draadloos via Bluetooth. Dankzij de botgeleiding is het telefoongesprek kraakhelder te verstaan. Betere noise-cancelling dan otoplastieken is immers niet mogelijk! De microfoons op de Aftershokz modellen hebben bovendien een goede ruisonderdrukking waarmee achtergrondgeluiden worden gedempt. Met deze microfoon is jouw stem goed te verstaan. Je hoeft dus niet ver weg van het lawaai te lopen om te bellen.


Welke Aftershokz werkt voor jou?

De draadloze Aftershokz koptelefoons zijn er in meerdere uitvoeringen. De Aeropex en OpenMove werken perfect in combinatie met gehoorbescherming.

  • Aeropex is het topmodel van Aftershokz en heeft een volledig lichtgewicht titanium frame (26 gram), de kleinste behuizing, de langste batterijduur (8 uur) en is waterdicht (IP67) geschikt om mee buiten te werken in elk weertype.
  • OpenMove is ontwikkeld als low budget alternatief. De 7e generatie bone conduction technologie zorgt voor dezelfde dynamisch stereo kwaliteit. Hij heeft een lange batterijduur (6 uur), is waterwerend (IP55) en daarmee bestand tegen zweetdruppels, de behuizing is iets groter en het frame is iets minder buigzaam dan de Aeropex. De OpenMove heeft als extra functionaliteit 3 equalizerstanden, waaronder een speciale stand voor wanneer je gehoorbescherming draagt.

Op zoek naar een veilige manier om op de werkvloer te genieten van muziek, terwijl je gewoon gehoorbescherming kunt dragen én alert kan zijn op de omgeving? Neem contact op met Klinkt Goed voor een offerte op maat of bestel rechtstreeks op onze website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

KNO artsen voor verbod op consumentenvuurwerk

Elk jaar rond oud & nieuw lopen honderden tot duizenden mensen letsel op door

Gehoorschade merk je niet direct

Vaak gevolg van jarenlange opeenstapeling Dat je van lawaai, zoals een harde knal, gehoorschade kan

Hogere productiviteit dankzij kantoordoppen

Afleiding in kantoortuinen kost het bedrijfsleven 50 miljard euro per jaar. Met name geluidsoverlast

“Je wilt je kind toch horen opgroeien?!”

Gehoorschade kan grote gevolgen op je privéleven hebben Gehoorschade kan een grote impact hebben op zowel je

Reinig je otoplastiek regelmatig voor optimale werking

Wil je dat je otoplastiek lang meegaat én in perfecte conditie blijft? Dan is

Waarom zou je geen gehoorbescherming dragen?

Groeiend aantal mensen met gehoorschade Veel mensen zijn zich tegenwoordig bewust van het belang van

Waarschuwingen tegen oorsuizen aan dovemansoren gericht

Keel-, neus- en oor-(KNO) artsen zijn de wanhoop nabij. De preventiecampagnes tegen gehoorschade werken

Jaarlijks tot 1.600 mensen met blijvende gehoorschade door vuurwerk

Elk jaar rond oud & nieuw zijn er veel vuurwerkslachtoffers. Er is gelukkig steeds

Meeste gehoorschade in de bouw
Meeste gehoorschade in de bouw

Jarenlang heeft gehoorschade in de top 3 gestaan van meest voorkomende beroepsziekten in Nederland.

Gehoorschade? Doe de test!

Gehoorschade begint altijd in de hoge frequenties. Op deze pagina kun je snel testen

Liever doof dan oordoppen in?

In Metro vandaag de volgende kop: Liever doof dan gehoorbescherming in. Het grote publiek

Wat is de piep in je oor die je soms ineens hoort?

In het oor zitten 2 typen haarcellen, die geluidsgolven omzetten in een elektrisch signaal

Uitgaanspubliek draagt nauwelijks gehoorbescherming

Vrijwel alle stappers hebben last van hun gehoor na een bezoekje aan een club

Gehoorbescherming voor iedereen: de start van Klinkt Goed

Gehoorbescherming. Wettelijk verplicht boven de 85 dB, geadviseerd boven de 80 dB. Het lijkt