Veelgestelde vragen

De belangrijkste reden voor onze gunstige prijs-kwaliteitverhouding is dat wij lagere overheadkosten hebben dan onze concurrenten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld audiciens, zoals Van Boxtel of Schoonenberg, hebben wij geen winkels waarvoor maandelijks hoge huren moeten worden betaald.

Wij zijn mobiel en onze adviseurs komen naar je toe. Wij verzorgen de aanmeting gewoon bij je thuis of op het werk. Onze zakelijke klanten vinden dit erg belangrijk omdat we dan meteen alle collega’s tegelijk kunnen aanmeten, zonder dat ze lang van hun werk worden gehouden. Bijkomend voordeel is dat onze adviseurs meteen de geluidssituatie kunnen inschatten en geluidsmetingen kunnen doen waar nodig.

Wij rekenen erop dat we, door het bieden van de beste prijs-kwaliteitverhouding, een groot marktaandeel behouden. Door deze omvang rekenen we erop dat we, ondanks de kleine marges, een gezonde totaalwinst behalen. Met dit concept maken we kwaliteitsgehoorbescherming voor iedereen bereikbaar. En dat is perfect in lijn met de visie / missie waarvoor Klinkt Goed is opgericht.

De kosten voor het aanmeten van de gehoorgang is in de prijs meegerekend. Het is dus niet kosteloos, maar we rekenen ook geen extra kosten zoals veel van onze concullega’s wel doen. Bij Klinkt Goed zijn er geen verborgen kosten.

Ook voor één aanmeting

Omdat we door het hele land gehoorbescherming aanmeten en persoonlijk afleveren kunnen we efficiënte routes plannen. Hierdoor kunnen we ook voor één aanmeting langskomen.

Welke gehoorbescherming het beste is hangt af van de specifieke wensen en geluidssituatie. Wij hebben de beste gehoorbescherming voor verschillende toepassingen. Voor schietsporters wordt bijvoorbeeld een ander filter toegepast met andere eigenschappen dan voor motorsporters. En voor muzikanten hebben we weer andere geluidfilters dan voor bouwvakkers.

Elke situatie is anders en vraagt om andere eigenschappen van de oordoppen. Er zijn ook toepassingen die niet bedoeld zijn om te beschermen tegen lawaai. Zo maken we zwemdoppen om te beschermen tegen water in de oren en slaapdoppen om te zorgen dat je kunt genieten van een betere nachtrust.

Op maat of universeel

Over het algemeen kun je zeggen dat onze gehoorbescherming op maat (otoplastieken) de beste gehoorbescherming is. Deze zijn persoonlijk op maat gemaakt en zitten dus perfect. Ze zijn bovendien perfect afgewerkt voor een urenlang comfortabel draagcomfort. Je bent er van verzekerd dat ze de gehoorgang perfect afsluiten en ze hebben een dikkere massa waardoor otoplastieken beter dempen dan bijvoorbeeld universele gehoorbescherming.

Hard of zacht

Zachte gehoorbescherming is in 95% van de gevallen de beste keuze. Het zachte materiaal blijft comfortabel wanneer je je kaken beweegt tijdens het kauwen of praten. Zachte otoplastieken gaan in de regel langer mee omdat ze flexibel meebewegen met de groei van het gehoororgaan.

Het kunststof waar onze otoplastieken van zijn gemaakt gaan bij normaal gebruik levenslang mee. Het materiaal is voorzien van een extra beschermlaag en gaat langer mee dan de pasvorm. De gehoorgang is een orgaan en blijft je leven lang groeien waardoor de pasvorm van een otoplastiek niet langer dan twee jaar wordt gegarandeerd.

Door verkeerd gebruik kunnen otoplastieken uiteraard beschadigen. Stop de otoplastieken daarom altijd in de meegeleverde etui als je ze niet gebruikt. Het filter is gemaakt van keihard keramiek en is in feite onverwoestbaar in de oordop. Wel is het van belang voor een goede werking van het filter om het kanaal goed schoon te houden. Speciaal voor het reinigen van het kleine kanaal in de gehoorbescherming en tegen het aanhechten van oorsmeer heeft Klinkt Goed een reinigingsset samengesteld met alle benodigde onderhoud- en reinigingsproducten.

Geen verzekering nodig

Voor het geval je je gehoorbescherming beschadigd of verliest, bieden wij een extra service voor onze klanten. Op basis van de bestaande afdrukken maken wij nieuwe otoplastieken voor de helft van de prijs. Bewaar de meegeleverde afdrukken van de gehoorgang daarom goed!

De filters in je gehoorbescherming zorgen niet alleen voor vermindering van het aantal decibel maar zorgen ook voor een aanzienlijke vermindering van de druk op je oren bij het stijgen en landen in het vliegtuig. De oorpijn bij het stijgen en landen wordt veroorzaakt door luchtdrukverschil. Het dragen van gehoorbescherming reguleert deze drukopbouw, je hebt dus geen oorpijn meer bij het dragen van gehoorbescherming. Uiteraard werkt het alleen als je ze in hebt voordat het vliegtuig begint te vliegen.

Bijkomend voordeel is dat je van een rustige vlucht geniet waarbij ook het motorlawaai van het vliegtuig wordt gedempt. De stewardess en de mensen om je heen kun je prima verstaan.

Al onze gehoorbescherming op maat worden geleverd met twee jaar garantie op de pasvorm. Bij ieder mens verandert de vorm van het oor in de loop der tijd omdat het een orgaan is dat je hele leven blijft groeien. Bij de meeste mensen blijft de pasvorm 5 jaar goed, maar dat kunnen wij uiteraard niet garanderen omdat het voor iedereen anders is.

Extra garantie bijkopen is dus onmogelijk omdat het afhankelijk is van de groei van het binnenoor. Wel verzorgen wij periodieke gratis controle in de vorm van een lektest om er zeker van te zijn dat de gehoorbescherming nog goed past. Vanaf twee jaar na aanmeting komen wij kosteloos bij u langs om de pasvorm te testen op eventueel lekken.

Geen verzekering nodig

Voor het geval je je gehoorbescherming beschadigd of verliest, bieden wij een extra service voor onze klanten. Op basis van de bestaande afdrukken maken wij nieuwe otoplastieken voor de helft van de prijs. Bewaar de meegeleverde afdrukken van de gehoorgang daarom goed!

De reden van de kleuren is om rechts en links van elkaar te onderscheiden. Om eventuele verwarring te voorkomen hebben we afgesproken dat rood voor het rechteroor is en blauw voor het linkeroor. Je gehoorgang links en rechts zijn natuurlijk niet hetzelfde. Vandaar dat dit ook alleen bij maatwerk het geval is. Universele doppen passen zowel rechts als links.

Een handig ezelsbruggetje hierbij is dat ‘Rood’ begint met de letter ‘R’, net zoals het woord ‘Rechts’ begint met een ‘R’. In blauw zit de letter ‘L’ van ‘Links’. Op die manier onthouden we dat rood altijd rechts gaat en blauw links.

Met oordoppen in ben je beschermd maar blijf je altijd geluid horen. Wanneer je je oren helemaal afsluit met slaapdoppen komt er nog steeds geluid binnen via botgeleiding. Dit betekent dat je schedel de geluidstrillingen overbrengen naar je gehoor. Het lichaam is dus niet geluiddicht. Geluid komt binnen via alle holtes en poriën in je lichaam, ook door je huid. Je botten geleiden de trillingen zodat je alsnog geluid hoort. Wel brengen de slaapdoppen het geluid terug naar een niveau waarop je rustig kunt slapen en het geluid je niet wakker houdt.

Het zou bovendien niet veilig zijn als je helemaal niets meer hoort. Je wilt immers de rookmelder horen als er brand uitbreekt of als je je wekker hebt gezet is het wel de bedoeling dat je wakker wordt.

De meeste mensen kiezen voor zachte otoplastieken vanwege het optimale draagcomfort. Bij praten of kauwen beweegt het flexibele materiaal met je kaak mee.

Harde otoplastieken zijn gladder en glijden gemakkelijker in je oor. Wanneer je de gehoorbescherming op een dag vaak in en uit doet, kan het dus prettiger zijn om gehoorbescherming van hard materiaal te kiezen.

Door het gladde oppervlak is harde gehoorbescherming beter schoon te houden. Gehoorbescherming van zacht materiaal is ruwer en poreus waardoor het sneller vuil vasthoudt.

Harde otoplastieken zijn kwetsbaarder dan zachte. Wanneer je harde gehoorbescherming per ongeluk laat vallen op een betonnen vloer dan kunnen ze beschadigen of barsten. Zachte otoplastieken gaan niet kapot als je ze laat vallen.

Beide soorten otoplastieken bieden de juiste bescherming van je gehoor met behoud van een kraakhelder geluid. De keuze voor harde of zachte otoplastieken is dan ook heel persoonlijk en afhankelijk wat je het meest comfortabel vind. Onze account managers helpen u bij het aanmeten van uw otoplastieken graag om de juiste keuze te maken.