Blog Post
Waarom zou je geen gehoorbescherming dragen?
Groeiend aantal mensen met gehoorschade
Veel mensen zijn zich tegenwoordig bewust van het belang van het dragen van gehoorbescherming. Er is veel aandacht voor de risico’s van lawaai en de gevolgen van gehoorschade. Toch is er een groeiend aantal mensen in Nederland met permanente gehoorschade. We worden steeds vaker blootgesteld aan schadelijk geluid en er zijn nog te weinig mensen die goede gehoorbescherming dragen. Klinkt Goed brengt hier verandering in dankzij comfortabele en duurzame gehoorbescherming met het beste geluid. Ze onderscheiden zich met een uitgebreide persoonlijke service en garantie.
Niet meteen doof of slechthorend
Er heerst een misvatting over gehoorschade bij een grote groep mensen. Iedereen heeft wel eens situaties meegemaakt met schadelijk lawaai. Bijvoorbeeld bij het afsteken van vuurwerk tijdens oud & nieuw, bij harde muziek tijdens het uitgaan, windruis tijdens het motorrijden of als je werkt met zware machines. Iedereen heeft achteraf ook wel eens een pieptoon of oorsuizen ervaren, een duidelijk signaal dat de trilhaartjes in het gehoororgaan zijn beschadigd. Omdat men de volgende dag alles nog prima hoort ontstaat de misvatting dat er geen gehoorschade is. Deze misvatting maakt dat mensen zich minder kwetsbaar voelen.
Gehoorschade begint in de hoge tonen
Gehoorschade betekent in de meeste gevallen gelukkig niet dat je meteen doof of slechthorend bent. Gehoorschade zorgt er wel voor dat je frequentiebereik langzaam kleiner wordt. Het is een sluipend proces wat begint in de hoge tonen en wat je gehoor langzaam steeds slechter maakt. Je merkt er in het begin dus niets van. Wil je weten of jij al gehoorschade hebt? Test het hier.
Soms is de piep blijvend
Veel mensen staan er niet bij stil dat blootstelling aan lawaai een nog groter risico met zich meebrengt. Het komt namelijk vrij vaak voor dat de piep, gebrom of suis in het oor niet meer weg gaat. Deze aandoening wordt tinnitus genoemd en zorgt voor veel concentratieproblemen, stress en soms zelfs slapeloosheid in het dagelijks leven. Je bent dan niet doof of slechthorend, maar de beschadigde haartjes blijven een signaal doorgeven aan de hersenen en je hoort dan een constante piep of suizen terwijl dit er helemaal niet is. Gehoorschade is onomkeerbaar en niet te genezen.
Gehoorschade op het werk
Als beroepsziekte zien we sinds 2014 eindelijk een dalende trend bij meldingen van gehoorschade. Waar gehoorschade voorheen beroepsziekte nummer 1 was, komt het aantal meldingen, met name in de industriële sector, steeds minder voor. De bouwnijverheidssector loopt hier helaas nog erg op achter. Ruim 90% van de meldingen van gehoorschade door lawaai op het werk, is afkomstig van mensen werkzaam in de bouw. De daling van het aantal meldingen is vooral te danken aan preventieve maatregelen en meer aandacht voor veiligheid en gezondheid op het werk. We zien steeds vaker SHEQ officers en KAM coördinatoren die zich hier fulltime mee bezighouden. Omdat werkgevers zich vaak meer bewust zijn van het nut om te investeren in preventie en daarmee de veiligheid, gezondheid en werkomgeving van hun werknemers verbeteren.
Gehoorbescherming in vrije tijd
Gehoorschade ontstaat natuurlijk niet alleen op werkplaatsen. We worden ook blootgesteld aan schadelijk geluid in onze vrije tijd. De verontwaardiging is vaak groot wanneer een werkgever niet wil investeren in kwalitatieve gehoorbescherming, maar buiten de werk- of bouwplaats wordt gehoorbescherming nog weinig gebruikt. Op festivals dragen hooguit 5% van de bezoekers goede gehoorbescherming. Onder motorrijders is er wel veel aandacht voor veiligheid en bescherming, maar ook bij deze groep wordt er nog te weinig gehoorbescherming gedragen.
Comfortabele gehoorbescherming met het beste geluid.
Klinkt Goed heeft zich als doel gesteld om te zorgen dat er minder weerstand is voor het dragen van gehoorbescherming door zich alleen te richten op kwalitatieve, duurzame en comfortabele gehoorbescherming. Met de unieke keramische filters heeft deze gehoorbescherming het beste geluid en door het open filter ben je niet afgesloten van de buitenwereld. Het geluid is natuurgetrouw en wordt gedempt zonder vervorming.
Gehoorbescherming met een natuurgetrouw geluid
Waarom dragen mensen geen gehoorbescherming terwijl ze de risico’s kennen? Het is misschien te vergelijken met mensen die geen condooms dragen, simpelweg omdat de seks dan minder lekker is. Veel mensen dragen waarschijnlijk geen gehoorbescherming omdat ze slechte ervaringen hebben met oorproppen en oorkappen die knellen of zweten en een dof geluid geven omdat je oren helemaal worden afgesloten. Klinkt Goed biedt daarvoor de oplossing: comfortabele gehoorbescherming met een natuurgetrouw geluid. Iedereen wil graag een zonnebril dragen om de ogen te beschermen. Gehoorbescherming is misschien dan niet zo sexy als een zonnebril, het is minstens net zo belangrijk.
Bron: Mijn Gezondheidsgids
Klinkt Goed gehoorbescherming is verkrijgbaar voor slechts 119,80 per complete set (99,-exclusief btw). Universele gehoorbescherming met dezelfde keramische filters is verkrijgbaar vanaf 19,95. Maak een afspraak voor een gratis aanmeting. Bel: 085-30 31 535 of mail: info@klinktgoed.com
Dat gehoorschade zonder dat je het merkt al gemakkelijk op te lopen is wist ik niet. Ik ga nu mijn muziek iets zachter zetten wanneer ik elke dag naar mijn werk fiets. Dat er zo veel gehoorschade ontstaat op het werk vind ik vrij opmerkelijk. Je oren heb je nog je leven lang nodig!
Is het als musici verkeerd om maar 1 oordop te dragen? In plaats van twee tegelijk?
Ben te laat er mee .de schade is al aan gericht
Heb tinitus er aan overgehouden
.had ik maar een kantoor dan was ik niet doof geworden. Maar had dan wel iedere dag een natte kop. VAN AL DAT GEZEIK VAN Die PENNELIKKERS