Toepassingen en soorten gehoorbescherming

De juiste gehoorbescherming voor iedereen

Gehoorbescherming wordt voornamelijk gedragen om te beschermen tegen teveel geluid. Maar het wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld te beschermen tegen water, om beter te kunnen slapen, tegen de luchtdruk tijdens het vliegen of voor betere concentratie tijdens studie of werk.

Het keramische filter in onze gehoorbescherming zorgt voor een natuurgetrouwe demping, met de minste vervorming waardoor gesprekken ook moeiteloos hoorbaar blijven. Dit zorgt voor rust aan je oren omdat je minder moeite hoeft te doen om elkaar te verstaan. Het filter zorgt dat je gesprekken in rumoer zelfs beter kunt volgen. Het dempen van geluid kan er ook voor zorgen dat je je beter kunt concentreren of zelfs beter kunt slapen. Er zijn verschillende filters voor meerdere toepassingen. Deze gelden voor zowel het maatwerk (otoplastieken) als de universele (earplugs) gehoorbescherming.

Meer informatie? Neem contact op

Bouwplaats, Werkplaats & Industrie

Of je nu werkzaam bent in de bouw, zware industrie of als doe-het-zelver. Je loopt al risico op gehoorbeschadiging wanneer je langer dan 8 uur wordt blootgesteld aan geluid van 80 dB. De ARBO-wetgeving verplicht werkgevers in dat geval om hun werknemers gehoorbescherming aan te bieden. In een werkomgeving met lawaai boven de 86 dB is het zelfs wettelijk verplicht om daadwerkelijk gehoorbescherming te dragen. Naast de bescherming van het gehoor kun je je met onze gehoorbescherming ook beter concentreren en ben je langer fit. Gesprekken zijn gemakkelijk te volgen, waarschuwingssignalen – zoals van een heftruck – goed te horen en zelfs de muziek die gedraaid wordt hoor je zonder vervorming. Dit alles maakt dat je prettig kunt werken en je je beter kunt concentreren met gehoorbescherming in.

Motorrijders

Serieuze motorrijders beschermen hun lichaam met sterke motorpakken en het dragen van een helm. Toch rijden veel motorrijders nog zonder gehoorbescherming. Bij een snelheid van 100 Km per uur is er na 15 minuten rijden al risico op gehoorschade door windruis. Met behulp van de comfortabele oordoppen met het speciale filter, blijven omgevingsgeluiden -zoals sirenes- goed hoorbaar, kun je prima muziek luisteren en bellen via het in-helmet systeem, terwijl de windruis en motorlawaai gedempt worden tot een acceptabel niveau.

Clubs. Festivals & Concerten

Voorkom oorsuizen, vermoeidheid of die vervelende piep in je oren en geniet van de muziek zonder druk op je oren. Met onze keramische muziekfilters wordt muziek gedempt op een ‘vlakke’ manier waarbij muziek op alle frequenties gelijk wordt gedempt. Het geluid wordt hierdoor niet vervormd. Bovendien kun je gesprekken beter volgen. Horecapersoneel draagt verplicht gehoorbescherming terwijl het publiek – vaak zonder gehoorbescherming – veel dichter op het geluid staat. Tijdens concerten of festivals loopt het volume soms op tot wel 110 dB. Hierbij loop je vrijwel direct gehoorschade op.

Zwemmen & Watersporten

Ook tegen water in je oren hebben oren in veel gevallen bescherming nodig. In dit geval niet tegen het lawaai, alhowel dat in een zwembad ook van pas komt, maar tegen chloor en andere stoffen in het water. Veel watersporters kunnen niet zonder gehoorbescherming en ook bij het duiken of snorkelen is het fijn. De waterdruk kan onplezierig zijn onder water. De gehoorbescherming blijft drijven dus raak je ze nooit kwijt in het water!

Gehoorbescherming voor een goede nachtrust

Een heerlijke nachtrust dankzij deze oordoppen met een maximale demping. Geluid van de wekker of een huilende baby blijven wel goed hoorbaar. Deze oordoppen worden veel gebruikt tegen het lawaai van een snurkende partner. Ook wordt het veel gebruikt door mensen die overdag moeten slapen en last hebben van burenlawaai of straatgeluiden met druk verkeer of spelende kinderen.

Concentratie in kantoortuin of op school

Kantoordoppen zijn dé oplossing voor mensen die werken in rumoerige ‘kantoortuinen’. Deze otoplastieken zorgen voor een betere concentratie op je werk en bovendien sluit je je met kantoordoppen niet af van collega’s en teamleden zoals die grote koptelefoons. Deze kantoordoppen worden ook toegepast door studenten. Bijvoorbeeld om minder last te hebben van huisgenoten tijdens het studeren of op school en in de bibliotheek. Je sluit jezelf niet helemaal af zoals met het dragen van een koptelefoon en dat is prettig. Je kunt ze gewoon in houden als je met een collega overlegt.

In het vliegtuig

De filters in gehoorbescherming beschermen niet alleen tegen lawaai. Ook het drukverschil tijdens het stijgen en landen wordt door het filter opgevangen. Uiteraard staan je oren in verbinding met je neus en keelgaten en kan het nooit 100% de druk tegenhouden, maar met de filters van onze otoplastieken en universele gehoorbescherming veroorzaakt de druk geen oorpijn meer. Bovendien geeft het rust door teveel geluid in de cabine te dempen.